Tanca

Tafaneries · Festival Internacional de Mapping de Girona

Tafaneries ha estat realitzat per mésMèdia cultural i Col·lectiu retratus, amb la col·laboració de Quim Bertran.

 

Considerant que les façanes preserven la intimitat dels habitants de les mirades indiscretes del transeünt, la nostra proposta aposta per esmicolar-les i descobrir què s'amaga darrera les pedres de la ciutat de Girona. Connectant l'esfera privada i la pública, el recorregut per les diferents cambres de l'edifici ens permetrà explorar la variada oferta cultural de la capital. 

Estampes de les festes més reconegudes i populars de la ciutat (com són Girona Temps de Flors o Corpus) es faran presents com a elements, formes i girs visuals sobre la façana; una clucada d'ull a l'explosió de la ciutat a l'exterior i a la tradició arrelada. Perquè, escrit a les pedres, hom pot descobrir com la memòria de segles d'incansable observació de l'entorn n'ha impregnat la seva natura. Història, cultura i vida es troben dins un món del que el projecte, mai millor dit, n'obre portes i finestres. Com a valor afegit, l'espectador podrà descarregar una aplicació mòbil que li permetrà interactuar amb el projecte que estarà visualitzant en temps real.

 

SINOPSI TÈCNICA

Combinant estructures bidimensionals i tridimensionals amb elements reals, l'espectacle vol trencar el concepte tradicional de la imatge hologràfica entroncant amb la tradició teatral de Girona. L'espectacle està concebut com un tot global que integra música, imatge, efectes, so, intervencions i interactivitat per generar una experiència sensorial en l'espectador. D'aquesta manera, durant els 5 minuts de durada del mapping, s'estableix un doble recorregut: d'una banda, el recorregut físic per la façana, que ens obre les portes a un món íntim que connecta directament amb la cultura i els elements singulars de Girona; de l'altra, un recorregut pel relat historicocultural que presenta una ciutat activa que ha sabut conjuminar amb el pas del temps la tradició, la modernitat i les noves tendències. Simultàniament a la visualització, els espectadors podran descarregar una aplicació especialment desenvolupada per a l'ocasió que, a mode d'incentiu, aportarà contingut addicional a la projecció visual i que permetrà la vinculació de l'espectador amb el treball mostrat, tot recompensant-li l'atenció mostrada.

 

MÚSICA

L'electrònica experimental serà la banda sonora del muntatge, alhora que es convertirà en el nexe comú del nostre relat expositiu. La conjugació d'instruments analògics històrics com el theremin amb sons sintètics de regust oníric evocaran una sonoritat particular que conferirà personalitat pròpia a tot el muntatge, acompanyant el viatge visual i reforçant la càrrega emocional que cada escena confereixi.

Carregant...
Carregant...